Syv point og syv problemer (30. januar)

 

1: For mange point sat til på udebane

 

28 ud af 30 mulige point er vundet på hjemmebane. Dvs. en effektivitet på 93,3%. Men det er blot blevet til 17 ud af 30 mulige væk fra Camp Nou (56,6%). Ligaens bedste hjemmehold har blot ladet point slippe bort i den uafgjorte kamp imod Sevilla og har et gennemsnit på 4,3 mål pr kamp på eget græs. Men på udebane har man blot vundet fire af de ti afviklede kampe: Gijón (0-1), Granada (0-1), Bernabéu (1-3) og Málaga (1-4). Imod Villarreal kom det femte uafgjorte resultat og det seneste nederlag i sæsonen kom i Getafe. Målsnittet falder væk fra Camp Nou til 1,6 scoringer pr kamp. Sidste år satte Barça rekord ved at vinde alle opgør i første halvdel (ti i træk). Ingen kan finde forklaringen på denne metastase. Heller ikke Guardiola eller holdet.

 

2: Nøglespillere i dårlig form

 

De to udskiftninger Guardiola foretog på El Madrigal afslører et af Barças store problemer. Nogle af nøglespillerne er i meget dårlig form grundet den tætpakkede kalender og grundet de mange opgør i de seneste fire år. Efter en times spil tog Guardiola Piqué ud og satte Alexis ind, selvom chileneren kom lige fra skadeslisten. I onsdags blev det meldt ud at han ville være ude mellem en og to uger. Men han spillede den sidste halve time i lørdags.

Den anden udskiftning der illustrerer problemet er Xavis. Da der var et kvarter tilbage og Thiago kom ind på banen. Med 0-0 på måltavlen og efter at have forandret holdet ovenfra og ned (han begyndte med tre forsvarsspillere, afsluttede med fire og skiftede ud på alle positionerne i angrebet), så Guardiola bort fra Xavi, selvom han er manden som giver holdet dets stil. En mere signifikant udskiftning kan man ikke forestille sig.

 

3: Messi hæver stemmen: Det er heller ikke typisk at se Messi henvende sig til dommerne

 

Generelt begrænser han sine protester til en mindre grimasse. Men da første halvleg var slut på El Madrigal, bevægede Leo sig i retning af José Antonio Teixeira Vitienes, der er bror til dommerkollega Fernando, som dømte onsdagens Clásico. Argentineren gav sig til at tale til ham, mens manden med fløjten antydede at han skulle forsvinde. Puyol og Valdés nærmede sig for at tage holdkammeraten med ned i omklædningsrummet og undgå at han fik et kort. «Jeg udtaler mig aldrig om dommerne, men nogen er meget arrogante. Du forsøger at tale med dem, og så truer de dig med at give dig et kort. Jeg synes de bør føre mere dialog», sagde Messi senere. Også Velasco Carballo kunne have fløjtet for to straffespark imod MessiMestalla. Men man har ikke dømt straffespark imod verdens bedste siden 5. december 2010.

 

Fortsættes

 

 

 

Nyhedsoversigt